Asiakastyytyväisyytemme on edelleen parantunut

17.12.2020 | Enerity Solutions, Pääuutiset

Toteutamme vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn selvittääksemme, miten voimme entistä paremmin palvella asiakkaitamme ja kartoittaaksemme mahdollisia kehityskohteita. Asiakastyytyväisyys nousi viime vuoteen verrattuna. Kysyimme myös, kuinka todennäköisesti asiakkaamme suosittelisivat tuotteitamme ja palveluitamme kollegoilleen. Tämä kysymys mittaa NPS-arvoa (Net Promoter Score). NPS:mme tänä vuonna oli 47, mikä on lähellä tavoitettamme 50+.

Keräämme asiakaspalvelupalautetta ympäri vuoden, joten ei tullut yllätyksenä, että asiakaspalvelumme sai tänäkin vuonna kiitettävän arvosanan. Myös tyytyväisyys ratkaisujamme kohtaan nousi. Lisäksi saimme kiitosta erityisesti ketteryydestämme ja käyttöönottoprojekteistamme. Olemme käyneet läpi kaikki palautteet ja nostaneet sieltä toimintasuunnitelmiin kehityskohteita, joita viemme tulevana vuonna eteenpäin yhdessä asiakkaidemme kanssa.

 

Customer satisfaction survey

 

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja palautetta antaneille. Palvelujemme kehittämisen kannalta on tärkeää, että saamme säännöllistä palautetta. Palautetta voit antaa helposti esimerkiksi tukipyyntöjen yhteydessä.

Vastanneiden kesken arvoimme palkintoja ja arpaonni suosi tänä vuonna seuraavia: Eila Pylkkänen Kuopion Vesi, Juhani Karhu Valkeakosken Energia ja Matti Takamäki Koillis-Satakunnan Sähkö. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.