Asiakastyytyväisyytemme parani edelleen

14.12.2021 | Enerity Solutions, Pääuutiset

Asiakastyytyväisyytemme nousi jälleen edelliseen vuoteen verrattuna ja saimme kiitettävän arvosanan. Kysyimme myös, kuinka todennäköisesti asiakkaamme suosittelisivat tuotteitamme ja palveluitamme kollegoilleen (NPS, Net Promoter Score), mistä saimme tulokseksi tänä vuonna loistavat 77, ylittäen reilusti tavoitteemme yli 50.

Toteutamme vuosittain asiakastyytyväisyyskyselyn selvittääksemme, miten voimme entistä paremmin palvella asiakkaitamme ja kartoittaaksemme mahdollisia kehityskohteita. NPS:n lisäksi mittaamme asiakastyytyväisyyttä ratkaisuihimme, palveluihimme (neuvonta- ja tukipalvelut) sekä yhteydenpitoon ja viestintäämme. Iloksemme voimme todeta, että asiakastyytyväisyys nousi näissä kaikissa osa-alueissa.

Keräämme ympäri vuoden asiakaspalvelupalautetta, minkä perusteella osasimme odottaa hyviä tuloksia. On kuitenkin hienoa saada vahvistus siitä, että työmme on tuottanut tulosta ja olemme pystyneet palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin. Saimme kiitosta erityisesti yhteistyöstä ja toimivasta sekä nopeasta asiakaspalvelusta. Olemme käyneet läpi kaikki palautteet ja nostaneet sieltä toimintasuunnitelmiin kehityskohteita, joita viemme tulevana vuonna eteenpäin yhdessä asiakkaidemme kanssa.

 

Customer satisfaction survey

 

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille ja palautetta antaneille. Palvelujemme kehittämisen kannalta on tärkeää, että saamme säännöllistä palautetta. Palautetta voit antaa helposti esimerkiksi palvelun tukipyyntöjen yhteydessä.

Arvoimme palkintoja vastanneiden kesken ja arpaonni suosi tänä vuonna seuraavia: Aarne Haikonen Koillis-Satakunnan Sähkö Oy, Antti Latsa Järvi-Suomen Energia Oy, Jouni Perälä Iin Energia Oy ja Jari Hyppänen Elisa Oy. Onnittelut voittajille. Voittajiin on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.