BLOGSähkönmyyjä – Kuinka paljon panostat B2B-asiakaskokemukseen verkossa?

25.11.2020 | Blogi, Sähkönmyynti

Olemme uuden normaalin äärellä B2B-myynnissä ja -asiakaspalvelussa.  Ennustan, että COVID-19 muuttaa toimintatapojamme, kuinka jatkossa kohtaamme asiakkaitamme.

Asiakastapaamiset verkossa

Tärkeää on uudistaa toimintaa siten, että asiakkaamme saavat palvelua heille sopivissa kanavissa.  Asiakkaiden saama kokemus – asiakaskokemus – syntyy nyt uudessa tilanteessa muista tekijöistä kuin fyysisistä tapaamisista.

Kiinnostava näkökulma on se, milloin tarvitaan ihmistä asiakaskohtaamisissa.  Olisiko sitten niin, että etätapaamiset ovat tulleet jäädäkseen?

Mikä asiakasta kiinnostaa?

Asiakkaamme odottavat meiltä varmasti hyvää ja laadukasta palvelua.  Jos peruspalvelumme on hyvää, täytyy meidän erottautua kilpailijoista tuntemalla asiakkaamme ja tarjoamalla heille sisältöä sekä palvelua, joka auttaa asiakkaitamme menestymään.

Kysymys kuuluukin, miten tuomme asiakkaillemme tarjoamamme lisäarvon esille tässä hetkessä?

Enerity™ Sähkökauppa

Enerity tarjoaa asiakkaillenne näkymiä tarjousneuvotteluihin tai seurantatapaamisiin.  Näissä B2B-tapaamisissa asiakkaanne saavat hyvää tietoa omasta tulevaisuuden tilasta tai toteumasta, ja asiakas voi omatoimisesti seurata hänelle tärkeitä tietoja myös 24/7.  Samalla voitte tuoda esiin muita lisäarvopalveluitanne.

Merkittävintä kuitenkin Enerityssä on se, että se tarjoaa lisämahdollisuuden vuorovaikutukseen asiakkaiden kanssa.  Tapaamisten kautta saamme asiakkailtamme tärkeää tietoa asiakastyytyväisyydestä sekä tulevaisuuden tarpeista.  Asiakasosaamisen voi jalostaa myös euroiksi.

B2B-myynnin tulevaisuus digitaalisissa ympäristöissä

Uskon, että toimialasta riippumatta meidän myyntipäälliköiden tulee syleillä muutosta, joka meitä kaikkia kohtaa. Tärkeimpiä asioita asiakaskokemuksen taustalla ovat ennenkin olleet asiakkaamme kuuntelu sekä ymmärtäminen. Tämä on aina ollut menestyksemme salaisuus – ja mikään ei sen osalta muutu, vaikka kohtaamispaikka onkin siirtynyt verkkoon.

Nähdään siis digitaalisissa ympäristöissä ja panostetaan huippuhyvään B2B-asiakaskokemukseen!

 

Markus Helvasto
Myyntipäällikkö Markus Helvasto