Järvi-Suomen Energialla Enerity™ kuuluu päivittäisiin rutiineihin

11.5.2021 | Asiakkaat, Sähköverkko

Päivä alkaa Järvi-Suomen Energialla. Tietokone napsautetaan päälle ja ohjelmia käynnistetään. Enerity™ Sähköverkko kuuluu vakiona aamurutiinina aukaistaviin ohjelmiin.

Järvi-Suomen Energialla ratkaisua hyödynnetään monipuolisesti ja kattavasti. ”Enerity™ Sähköverkko on kustannustehokas tiedonjalostamisen työkalu”, kertoo palvelupäällikkö Antti Latsa. ”Tietoja voi katsella monin eri tavoin, myös ennusteista. Erilaisilla raporteilla on helppo luoda vakioseurantaa tai hakea nopeasti vastauksia yksittäisiin, tarkastelun kohteena oleviin näkökulmiin. Enerity™ on nopea ja kattava työkalu, minkä sisäänrakennettu älykkyys tuo lisäarvoa sen käyttäjälle.”

Merkittävintä ratkaisusta saatua hyötyä on vaikea sanoa, koska niitä on Latsan mukaan monia. ”Merkittävyys riippuu siitä, mikä on kulloinkin akuutti asia. Olemme esimerkiksi valmistautuneet tehohinnoitteluun tarkastelemalla, miten erilaiset asiat vaikuttavat liiketoimintaamme sekä millaiset tehohinnoittelumallit eivät meille sovellu ollenkaan. Näemme oikeasti, miltä tehohinnoittelun hinnanmuutokset näyttävät asiakkaille muutosvaiheiden jälkeen erilaisilla skenaarioilla. Ratkaisun avulla olemme pystyneet myös tarkastelemaan korona-ajan ilmiöitä, esimerkiksi muutoksia asiakaskunnan sopimusmäärissä ja käyttäjäryhmien laskua tai kasvua lisääntyneiden mökkiasujien myötä. Näen, että tulevaisuudessa on entistä enemmän tarvetta tällaisten ilmiöiden tunnistamiseen ja huomioimiseen liiketoiminnassa.”

”On tärkeää, että Enerity™ ei pelkästään näytä, mitä on tapahtunut, vaan myös ennustaa tulevaisuutta. Jos teemme uuden tuotetyypin tai hinnoittelun, näemme niiden vaikutukset tulevaisuuteen esimerkiksi tuottoina ja asiakasmuutoksina. Myös erilaisten tulevaisuuden skenaarioiden tekeminen on helppoa sekä vaivatonta. Se on toimiva ratkaisu, olen ollut hyvin tyytyväinen Enerity™ Sähköverkon käyttäjä. Voin suositella”, toteaa Latsa.

 

Järvi-Suomen Energia
Maantieteellisesti haastavalla alueella Järvi-Suomen Energian asiantuntevat ammattilaiset toimivat niin maalla, vedessä kuin ilmassa huolehtien yli 100 000 talouden sähkönjakelusta.

 

Järvi-Suomen Energia Oy rakentaa, ylläpitää ja kehittää sähkönjakeluverkkoa Järvi-Suomen alueella. Yhtiön noin 27 000 kilometrin mittaisella verkostolla huolehditaan yli 100 000 talouden sähkönjakelusta. Sähkönjakelulle haastavalla alueella yhtä asiakasta kohden laskettuna johtoa kertyy 260 metriä. Verkon kehitystyöhön investoidaan vuosittain 50 miljoonaa euroa, millä otetaan käyttöön parempaa teknologiaa ja parannetaan rakennuksen ja valvonnan toimintatapoja, sään kestävän sähköverkon edistämistä tietysti unohtamatta. Järvi-Suomen Energian tavoitteena onkin saada kaikki asiakkaat toimitusvarman sähköverkon piiriin vuoteen 2036 mennessä.