Haminan Energia – jälleen uusi, tyytyväinen asiakas

12.1.2021 | Asiakkaat, Sähköverkko

Haminan Energia, yksi uusimmista Enerity™-asiakkaistamme on tyytyväinen ohjelmistovalintaansa. ”Enerity™ Sähköverkko on helppokäyttöinen ja luotettava ratkaisumalli”, toteaa käyttöpäällikkö Mika Kuoppamäki ratkaisun käyttökokemuksista Haminan Energialta.

”Valitsimme Enerityn, koska halusimme johdon ja hallituksen suuntaan luotettavan, ulkoasultaan selkeän raportointinäkymän, mikä mahdollistaa erilaisten skenaarioiden tarkastelun. Ratkaisu myös jalostaa tietoa päätöksenteon tueksi: pääsemme sen avulla kiinni esimerkiksi käyttöpaikkojen tuntidataan asti, mikä ei ennen ollut mahdollista”, Kuoppamäki kertoo. ”Ratkaisu taipuu toki moneen muuhunkin ja tavoitteenamme on hyödyntää Enerityä mm. sallitun tuoton laskennassa, hinnoitteluskenaarioiden pohdinnassa sekä verkkoinvestointien vaikutusten arvioinnissa suhteessa sallittuun tuottoon ja hinnoitteluun.”

”Käyttöönotto sujui mallikkaasti ja odotamme innolla, että saamme otettua ratkaisun kunnolla käyttöön. Sillä tulee olemaan merkittävä osa liiketoimintamme seurannassa”, Kuoppamäki kertoo tulevaisuuden suunnitelmista.

 

Haminan Energia
Haminan Energia panostaa ympäristöystävälliseen energiantuotantoon. Esimerkiksi tuulisähkön tuottamiseen yhtiöllä on viisi omaa tuulivoimalaa.

 

Haminan Energia Oy on Haminan kaupungin omistama monipuolinen ja nykyaikainen energiayhtiö. Lähes 120 vuotta alalla toiminut yhtiö on uusiutuvan energian ja energiakaasujen edelläkävijä ja panostaa erityisesti tuulivoimaan, bioenergiaan sekä LNG-markkinan kehittämiseen. Haminan Energia vastaa paikallisen sähköverkon ylläpidosta, huollosta sekä päivittämisestä. Nykyään säävarmaan verkkoon ja maakaapeloinnin piiriin kuuluu jo lähes 70 prosenttia yhtiön sähköverkosta.