Kuopion Sähköverkko käyttää Enerityä liiketoiminnan strategisessa suunnittelussa

3.11.2020 | Asiakkaat, Sähköverkko

Kuopion Sähköverkko hyödyntää monipuolisesti Enerityä liiketoiminnan strategisessa suunnittelussa. Tärkein Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun ominaisuuksista yhtiölle on kuitenkin hinnoittelu.

”Pyrimme hinnoittelussa pitkäjänteisyyteen ja Enerityllä pystymme helposti tekemään tulevia hinnoittelusuunnitelmia sekä siihen liittyvää analysointia”, kertoo Kuopion Sähköverkon projekti-insinööri Mikko Vähäsaari. ”Enerityn avulla näemme helposti, miten pienet hinnanmuutokset vaikuttavat asiakkaisiimme tai esimerkiksi yhtiön liikevaihtoon. Myös tulevien tehomaksujen hinnoittelu ja analysointi onnistuu sujuvasti ratkaisun avulla”, Vähäsaari jatkaa.

Yhtenä syynä ratkaisun käyttöönottoon oli halu vaihtaa Energiaviraston Excelistä automaattiseen ohjelmaan, joka hoitaa kohtuullisen tuoton laskennan. ”Enerity™ tukee tehokasta toimintamalliamme, minkä ansiosta voimme taata asiakkaillemme kilpailukykyiset hinnat. Lisäksi Enerityssä on hyvät raportointivaihtoehdot, jolloin voimme keskittyä lukujen pyörittelyltä itse analysointiin. Enerityn avulla voi tarkistaa myös muiden järjestelmien tietojen paikkansapitävyyttä”, toteaa Vähäsaari.

 

Kuopion Sähköverkko
Kuopion Sähköverkko näkee Eneritystä, miten hinnanmuutokset vaikuttavat heidän asiakkaisiinsa.  Myös tulevien tehomaksujen hinnoittelu ja analysointi onnistuu sujuvasti.

 

Kuopion Sähköverkko on 100-prosenttisesti paikallinen, aidosti kuopiolainen yhtiö, joka vastaa Kuopion alueen sähköverkon ylläpidosta sekä sen kehittämisestä. Kuopion Sähköverkolle on tärkeintä pitää sähköt päällä olosuhteista tai vuodenajasta riippumatta, jotta sen asiakkaat voivat elää tavallista, huoletonta arkea. Kaapeloinnin ja varayhteyksien ansiosta sähköverkko on lähes häiriötön ja sähköhäiriöiden pituus asiakasta kohden on selvästi alle Suomen keskiarvon. Myös sähkönsiirtohinnat ovat olleet selvästi keskiarvoa alhaisemmat jo viimeisen vuosikymmenen ajan, minkä ovat mahdollistaneet yhtiön kaupunkiverkko-osaaminen ja tehokas toimintamalli.