Oomi Energia suosittelee: ”Selkeä valinta alusta asti”

7.7.2021 | Asiakkaat, Sähkönmyynti

”Enerity™ Sähkökauppa oli meille selkeä valinta heti alusta asti, koska markkinoilla ei ole vastaavaa tuotetta, joka tarjoaisi näin laajan kokonaisuuden myynninhallintaan, ja ratkaisu oli entuudestaan tuttu osalle osakkuusyhtiöistä. Päätöstä ei tarvinnut kauan miettiä”, kertoo sähkökauppapäällikkö Marko Rinta-Korhonen Oomi Energialta.

Oomissa Enerityä käytetään mm. asiakaskohtaisten tarjousten laskentaan, sopimusten laskutushintojen laskentaan, salkunhoidon hallinnointiin, myyntiennusteiden mallintamiseen ja asiakasraportointiin. ”Enerity™ Sähkökauppa helpottaa meidän käyttäjien elämää”, toteaa myyntisalkunhoitaja Ville Nieminen. ”Saamme vietyä Enerityllä läpi koko sopimusprosessimme aina hinnoittelusta laskutukseen, koska ratkaisu integroituu muihin järjestelmiin. Enerityn avulla myös esimerkiksi sopimusten ylläpito ja salkunhallinta on vaivattomampaa.”

Oomin muodostivat viisi osakasyhtiötä, mikä käytännössä tarkoitti viittä eri käyttöönottoprojektia. ”Enerity Solutions Oy:llä on hyvä ote käyttöönottoihin ja järjestelmän ylläpitoon, joten suosittelemme yhtiötä. Enerity™ Sähkökauppa puolestaan on monipuolinen ja sopivasti moduloitu tuote, josta löytyy ratkaisut erilaisille käyttäjille, käyttäjän omien tarpeiden mukaan”, Rinta-Korhonen kertoo.

 

Oomi Energia
Oomi on yksi Suomen suurimmista sähkönmyyntiyhtiöistä ja palvelee tänä päivänä jo yli 400 000 asiakasta. (kuva: Oomi Energia)

 

Oomi Energian perustivat vuosi sitten Vantaan Energia, Lahti Energia, Pori Energia, Oulun Seudun Sähkö sekä Oulun Sähkönmyynti ja sen osakkaat. Yhdistymisen takana oli halu yhdistää voimat ja kehittää jotain uutta, minkä avulla yhtiöt voisivat yhdessä helpottaa asiakkaidensa arkea.

Oomi arvostaa halpoja hintoja, hyödyllisiä palveluja ja ihmisläheistä asiakaspalvelua. Yhtiölle on tärkeää tarjota alan paras asiakaskokemus, mikä tarkoittaa huomattavaa panostusta asiakaspalveluun kaikissa asiakaskohtaamisissa ja missä tehtävissä tahansa. Hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen on yhdessä koko yhtiön henkilöstön vastuulla ja asiakaspalaute huomioidaan kaikessa toiminnassa.