BLOGProsessit ja suunnittelu – projektin partituuri

1.7.2020 | Blogi

Meillä toteutetaan vuosittain kymmenkunta ohjelmiston käyttöönottoprojektia. Tämän lisäksi teemme asiakkaidemme kanssa kymmeniä lisätoimituksia. Projektiprosessejamme on kehitetty – ja kehitetään edelleen – asiakkaidemme parasta ajatellen.

Viiden vuoden työurani aikana Enerity Solutions Oy:ssä olen päässyt osallistumaan jo 30 asiakasprojektiin. Vaikka projektit vaihtelevat paljon sisällöltään ja luonteeltaan, kaikille asiakkaillemme on yhtä tärkeää, että projekti on selkeä ja hyvin jäsennelty. Tällöin kaikki projektiin osallistuvat tietävät, mitä odottaa, kuka vastaa mistäkin, mitä tapahtuu seuraavaksi ja millä aikataululla. Lisäksi eri projektivaiheiden ajoitukset ovat usein riippuvaisia edellisen vaiheen päättymisestä. Hyvä suunnittelu, riskien arviointi ja eri osapuolien resurssien oikea-aikaisen saatavuuden varmistaminen ovat tärkeässä roolissa, sillä ne vaikuttavat merkittävästi aikataulutavoitteen saavuttamiseen.  Niinpä projektisuunnitelma toimiikin projektissa kuin partituuri sävellyksen esittämisessä – prosesseilla ja suunnitelmalla varmistetaan eri osapuolien tekemien työliikkeiden oikea-aikaisuus ja projektin tahdissa pysyminen.

Meillä on hyvä ja asiantunteva henkilöstö, jolla on useiden vuosien kokemus projekteista. Hyvin toteutettu ja hoidettu asiakasprojekti on meille kunnia-asia. Tehtävämme on tehdä kaikkemme sen eteen, että prosessi sujuu hyvin ja asiakkaan odotukset täytetään. Toteutamme jokaisen projektin päätyttyä projektipalautekyselyn, jonka vastaukset huomioidaan kehittäessämme prosesseja. Lisäksi pidämme sisäisiä arviointikeskusteluja, joissa käymme läpi mahdollisia kehitystarpeita.

Timo Tommila

Projektipäällikkö Timo Tommila