5-vuotiaan Sähkökatkokartan suosio edelleen huimassa kasvussa

26.1.2021 | Asiakkaat

Energiateollisuuden tarjoama Sähkökatkokartta-palvelu täytti vuodenvaihteessa 5 vuotta. Palvelu näyttää Suomen sähköverkkoyhtiöiden sähkökatkot samassa kartassa ja sen toimittamisesta vastaa Enerity Solutions.

Viime vuosi oli monin tavoin Sähkökatkokartan ennätysvuosi. Syksyn Aila-myrskyn aikana kävijämäärät nousivat jälleen yli 100 000 ja koko vuoden aikana palvelua käytti yli 400 000 sähkökatkoista kiinnostunutta. Käyttäjämäärät ovat kasvaneet reippaasti parin viime vuoden aikana ja viime kesäkuussa yhteenlaskettu kävijämäärä ylitti miljoonan.

 

Sähkökatkokartta
Sähköttömät asiakkaat Suomessa Liisa-myrskyn aikana 19.11.2020 klo 14:45.

 

Kun Sähkökatkokartta otettiin käyttöön, sen tarkoituksena oli tukea verkkoyhtiöiden asiakaspalvelua ja helpottaa tiedonsaantia. Toiveena oli erityisesti, että Sähkökatkokartasta olisi apua medialle sähkökatkoista uutisoidessa. Media käyttääkin nykyään ahkerasti katkokarttaa: jos seuraa uutisointia myrskyistä, palvelun nimeä on vaikea olla kuulematta. Median lisäksi palvelua käyttävät niin yksityishenkilöt kuin esimerkiksi viranomaiset. Lisäksi verkkoyhtiöt seuraavat palvelun avulla myrskyn etenemistä ja arvioivat sen vaikutuksia sähkönjakelulle omalla alueellaan.

Energiateollisuudessa Sähkökatkokartasta vastaa johtaja Kenneth Hänninen. ”Sähkökatkokartta herätti heti tuoreeltaan suurta mielenkiintoa. Silti olen yllättynyt suosion kasvusta. Palvelusta on tullut virallinen totuus, jota lainataan laajasti” toteaa Hänninen.

Sähkökatkokarttaa kehitetään parhaillaan ja kuluvan vuoden aikana on luvassa uusi versio. Sähkökatkokarttaa pääset katsomaan täältä.