Toimitusjohtajan terveiset

22.12.2020 | Enerity Solutions, Pääuutiset

Kiitos hyvin sujuneesta yhteistyöstä kuluneena vuonna.

Vuosi lähenee loppuaan ja melkoinen vuosi se on ollutkin. Maaliskuusta lähtien saimme kaikki opetella uuden tavan työntekoon. Etätyöt ovat meillä ja monilla teistä jatkuneet pientä kesätaukoa lukuun ottamatta läpi vuoden ja näyttää siltä, että ne jatkuvat vielä pitkälle ensi vuoteen. Olemme yhdessä pystyneet varsin hyvin sopeutumaan uuteen toimintatapaan ja toteuttamaan kanssanne sovitut palvelut ja projektit aikataulujen sekä muiden tavoitteiden mukaisesti. Tästä suuri kiitos teille.

Toteutimme marraskuussa perinteisen asiakastyytyväisyyskyselymme, jossa kysyimme mielipidettänne meistä, ratkaisuistamme ja palveluistamme. Kysyimme myös, kuinka todennäköisesti suosittelisitte tuotteitamme ja palveluitamme kollegoillenne. Tämä kysymys mittaa NPS:ää (Net Promoter Score). NPS:mme on 47, eli pääsimme jo lähelle itsellemme asettamaa tavoitetta 50+. Asiakaspalvelumme sai tänäkin vuonna kiitettävän arvosanan. Lisäksi saimme kiitosta erityisesti ketteryydestämme ja käyttöönottoprojekteistamme. Olemme käyneet läpi kaikki palautteet ja nostaneet sieltä kehityskohteita toimintasuunnitelmiin ensi vuodelle. Osaa kehityskohteista voimme yhdessä viedä eteenpäin alkuvuonna pidettävissä kehityspäivissä. Kiitän kaikkia vastanneita ja palautetta antaneita. Kaikki palaute on meille ensiarvoisen tärkeää palvelumme kehittämiseksi. Siksi kannustan teitä kaikkia vastaamaan myös jatkossa palautekyselyihimme mahdollisuuksienne mukaan.

Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisumme kehittämiseksi pohjoismaisille sähkömarkkinoille olemme tänä vuonna tehneet merkittävän tuotekehityspanoksen. Tuote on tällä hetkellä markkinayhteensopiva Suomen lisäksi Ruotsin, Norjan ja Tanskan sähkömarkkinassa. Olemme kehittäneet ratkaisua eteenpäin muiltakin osin ja saaneet kaksi uutta asiakasta palvelun piiriin. Enerity™ Sähköverkko -ratkaisumme asiakaskunta on kasvanut tänä vuonna neljällä uudella asiakkaalla. Asemamme markkinajohtajana on siis molempien ratkaisujen osalta edelleen vankistunut. Enerity™ Asiakasviestit -ratkaisumme on tänä vuonna kohdannut jo konkreettisesti Brexitin vaikutuksia, kun palvelualusta siirrettiin pois Iso-Britanniasta. Asiakasviestinnän merkitys on nykypäivänä tärkeää ja tämä vielä korostuu erityisesti myrskypäivinä.

Taloudellisesta näkökulmasta vuodesta on tulossa hyvä. Liikevaihtomme kasvaa edellisestä vuodesta ja myös tuloksemme paranee.

Nyt on kuitenkin aika hetkeksi rauhoittua joulun viettoon läheistemme kanssa ja ladata akkuja tulevaa vuotta varten.

Rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2021.

Jarmo Roiha

Jarmo Roiha