Toimitusjohtajan terveiset

22.12.2021 | Enerity Solutions, Pääuutiset

Toteutimme marraskuussa perinteisen asiakastyytyväisyyskyselymme. Siinä kysyimme mielipidettänne meistä, ratkaisuistamme ja palveluistamme sekä halukkuuttanne suositella tuotteitamme ja palveluitamme kollegoillenne. Tämä ns. NPS mittaus (Net Promoter Score) tuotti tuloksen 77. Tämä ylittää hienosti tavoitteemme >50. Saimme erityiskiitosta hyvästä yhteistyöstä sekä toimivasta ja nopeasta asiakaspalvelusta. Olemme käyneet läpi palautteet ja nostaneet sieltä kehityskohteita ensi vuoden suunnitelmiin. Osaa asioista voimme yhdessä viedä eteenpäin jo alkuvuonna pidettävissä kehityspäivissä. Kiitän kaikkia vastanneita ja palautetta antaneita. Kaikki palaute on meille ensiarvoisen tärkeää palvelumme kehittämiseksi. Siksi kannustan teitä kaikkia vastaamaan myös jatkossa palautekyselyihimme mahdollisuuksienne mukaan.

Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisuun on toteutettu vuoden aikana Datahub 1.0 myötä tulevat muutokset. Ratkaisun on ottanut käyttöön kaksi uutta asiakasta ja olemme tämän lisäksi sähkönmyyjien konsolidaatioiden kautta saaneet uusia yhtiöitä tuotteen käyttäjiksi.

Enerity™ Sähköverkko -ratkaisun kysyntää on lisännyt tulevat sähkömarkkinalain muutokset ja Energiaviraston suunnitelmat siirtotuotteiden harmonisoinnista. Vuoden aikana Sähköverkko-ratkaisun on valinnut kuusi uutta asiakasta.

Olemme saaneet myös Enerity™ Asiakasviestit -palvelun käyttäjiksi kuluvan vuoden aikana kuusi uutta asiakasta. Olemme laajentaneet yhteistyötä järjestelmätoimittajien kanssa tarjotaksemme asiakkaillemme alan parhaat ja monipuolisimmat palvelut. Palvelua käyttää jo lähes 60 energia- ja vesialan toimijaa Suomessa.

Taloudellisesta näkökulmasta vuodesta on tulossa hyvä. Liikevaihtomme kasvaa edellisestä vuodesta ja myös tuloksemme paranee.

Nyt on kuitenkin aika hetkeksi rauhoittua joulun viettoon läheistemme kanssa ja ladata akkuja tulevaa vuotta varten.

Rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2022.

 

Jarmo Roiha

Toimitusjohtaja Jarmo Roiha