Asiakkaitamme

Enerity™-ratkaisun on valinnut yli 80 sähkö- ja vesiyhtiötä. Niillä hinnoitellaan muun muassa 40 prosenttia sähkönmyyntiyhtiöiden myymästä ja noin 50 prosenttia jakeluverkonhaltijoiden siirtämästä sähköstä Suomessa. Emme ole turhaan markkinajohtajia: ratkaisut on kehitetty yhdessä asiakkaidemme kanssa vastaamaan aitoja asiakastarpeita – nyt ja tulevaisuudessa. Lue alta, mitä asiakkaamme kertovat meistä ja ratkaisuistamme.

Oomi

Uusi sähkönmyyntiyhtiö aloitti toimintansa – Oomi Energia luottaa Enerityyn

”Halusimme Enerity™ Sähkökaupan SaaS-ratkaisun sähkön hinnoitteluun ja riskienhallintaan. Tavoitteenamme on erottua kilpailijoista ylivoimaisella asiakaspalvelukokemuksella ja kilpailukykyisillä hinnoilla. Sähkökauppa on ohuiden katteiden bisnestä, jossa hyvän tuloksen tekeminen on haasteellista, mutta isojen tappioiden tekeminen voi tapahtua hetkessä. Siksi sähkökaupan riskienhallinta on keskiössä toiminnassamme”, kertoo sähkökauppapäällikkö Marko Rinta-Korhonen.

Helen

Helenin yritysasiakkaiden sähkötuotteiden hallinta tapahtuu Enerity™ Sähkökauppa – ratkaisulla

”Helen on yksi Suomen suurimmista sähköä ja uusia energiaratkaisuja tarjoavista yrityksistä. Myymme sähköä yli 450 000 asiakkaalle Suomessa. Sähkötuotteista löytyykin asiakkaillemme paras vaihtoehto ja yritysasiakkaiden osalta sähkötuotteiden hallinta tapahtuu Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisulla.  Valitsimme markkinajohtaja Enerity™-tuoteratkaisun, jonka avulla voimme kehittää palveluitamme ja tuotteitamme edelleen”, kertoo Myynti yrityksille –yksikön päällikkö Jyrki Eurén.

Enerity™ tukee Helen Sähköverkon keskittymistä asiakaspalveluun ja ydinosaamiseen

”Enerity™ Sähköverkko -ratkaisu on tuonut meille konkreettista hyötyä talouden pitkän tähtäimen suunnittelussa. Sen tarjoaman datan ja analytiikan avulla pystymme edelleen kehittämään liiketoimintaamme. Tämä tarkoittaa asiakkaillemme entistä parempaa palvelua, uusia käytäntöjä sekä kohtuullisia sähkölaskuja”, kertoo regulaatiojohtaja Osmo Siirto.

Caruna

Caruna käyttää Enerity™ Sähköverkko -ratkaisua hinnoittelussa ja liiketoiminnan seurannassa

”Valitsimme Enerityn, koska haluamme vähentää muun muassa manuaalisesti tehtävää poimintatyötä asiakas- ja mittaustietojärjestelmistä. Lisäksi erilaisten mallinnusten tekeminen helpottuu”, kertoo johtava asiantuntija Matti Halkilahti.

Tampereen Sähkölaitos

Tampereen Sähkölaitoksen apuna tulevaisuuden energiapalveluja kehittämässä Enerity™

Tampereen Sähkölaitos Oy käyttää Enerityä sähkösopimusasiakkaidensa tarjousten ja sopimusten tekemiseen. Ratkaisun avulla saatavan tiedon pohjalta tehdään mm. suojauksia, hallitaan alkuperätakuiden tarve-ennustetta, seurataan kannattavuutta ja budjetoidaan.

”Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisun ominaisuuksien ja automatisoinnin ansiosta pystymme ottamaan entistä isomman roolin asiakkaidemme sähkönhankinnasta ja tarjoamaan heille entistä parempia sekä monipuolisempia palveluja. Koska työkalu taipuu moneen, se tukee myös yhdessä asiakkaidemme kanssa tekemäämme tuotekehitystä sekä tulevaisuuden uusia energiaratkaisujamme”, kertoo myynnin kehityspäällikkö Nina Mört-Happonen

Porvoon Sähköverkko

Porvoon Energia Oy:llä on käytössä kaikki Enerity™ -ratkaisut

Porvoon Energia Oy:llä on käytössä kaikki Enerity™-ratkaisut.  Enerity™ Asiakasviestit otettiin käyttöön 2012, Enerity™ Sähkökauppa 2016 ja uusimpana Enerity™ Sähköverkko 2019.

”Siirtohinnoittelun tekeminen halutaan helpoksi ja läpinäkyväksi. Hinnoittelun muutosten vaikutus nähdään helposti ja tulevaisuuden suunnitteluun saadaan paremmat työkalut. Samoin liiketoiminnan seurannan vaivattomuus painoi vaakakupissa valintaa tehdessämme. Jatkossa saamme tarvittavat tiedot nopeasti ja helposti yhdestä järjestelmästä”,  kertoo toimitusjohtaja Magnus Nylander.

PKS Sähkönsiirto

PKS Sähkönsiirto Oy tarkastelee hinnoittelurakenteita Enerity™ Sähköverkko -ratkaisulla

”Ratkaisu mahdollistaa hinnoittelurakenteen muutosten nopeamman sekä luotettavamman simuloinnin ja vaikutusten arvioinnin liiketoimintaan, kuten yhtiön rahavirtoihin ja kohtuulliseen tuottoon. Lisäksi se helpottaa asiakasvaikutusten ennakointia siten, että erilaisista vaihtoehdoista pystyy valitsemaan parhaiten toimivan ratkaisun – niin meidän kuin asiakkaan näkökulmasta,” kertoo palvelupäällikkö Raimo Toivanen. ”Enerity Solutions Oy:llä on loistava tietotaito niin energia- kuin ohjelmistoalasta. Tekemisestä kuvastuu aito halu kehittää yhdessä laadukasta ja toimivaa ratkaisua vastaamaan asiakkaiden nykyisiä sekä tulevia tarpeita. Toiminta on napakkaa ja ratkaisukeskeistä, mutta samalla joustavaa ja ketterää – toisin kuin monessa ohjelmistotalossa.”

Kymenlaakson Sähkö Oy

Enerity™ Kymenlaakson Sähkö Oy:n sähkönmyynnin avuksi

”Tarjoamme asiakkaidemme tarpeisiin erilaisia sähkösopimusvaihtoehtoja, joilla asiakkaat voivat hallita sähkönhankintakustannuksiaan. Suurasiakkaille tarjottavat markkinahintavaihteluiden hyödyntämiseen perustuvat sopimusvaihtoehdot edellyttävät myös taustajärjestelmiltämme entistä monipuolisempia ominaisuuksia. Tähän tarpeeseen Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisu tarjosi meille parhaan vaihtoehdon. Halusimme valmiin tuotteen ja valitsimme Enerityn, koska se sisältää asiakkaittemme tarpeita entistä paremmin palvelevia tarjouslaskennan ja sähkösalkunhallinnan toiminnallisuuksia. Lisäksi Enerity™-tuotteen laajat integraatiomahdollisuudet vähentävät käsin tehtäviä työvaiheita, ja saamme aiempaa paremmin tietoa sähkönmyynnin keskeisimmistä riskitekijöistä”, kertoo Kymenlaakson Sähkö Oy:n myyntipäällikkö Kari Halonen.

Nivos

Enerity™ Sähköverkko auttaa Nivosta pitämään huolta asiakkaistaan

Nivos valitsi markkinoilla olevista ratkaisuista Enerity™ Sähköverkon, koska se vastasi parhaiten yhtiön arvoja. ”Enerity™ Sähköverkko –ratkaisu tukee vastuullisuuttamme ja auttaa meitä pitämään huolta asiakkaistamme, koska sen avulla pystymme helposti suunnittelemaan hinnoittelua pitkällä aikavälillä eri skenaarioita tarkastelemalla”, kertoo kehityspäällikkö Henri Klasila. ”Ratkaisu tuo myös varmuutta asiakkaillemme. He voivat luottaa siihen, että löydämme heille parhaiten sopivan hinnoittelun, eikä heille tule isoja hintavaihteluita.”

Nivos pystyy keskittymään laadukkaaseen asiakaspalveluun, sillä ratkaisun ansiosta manuaalinen työ on vähentynyt ja ja Nivoksella pystytään seuraamaan reaaliakaisesti valvontamallin parametreja. ”Meillä jää enemmän aikaa asiakkaillemme ja pystymme keskittymään entistä paremmin asiakkaillemme merkittävään kehitystyöhön”, toteaa Klasila.

Ilmatar Energy

Ilmattaren kumppanina tuulisähkön myynnissä

Ilmatar valitsi Enerity™ Sähkökauppa –ratkaisun sähkönmyyntiinsä. “Halusimme käyttöömme nopealla aikataululla tuotteistetun sähkönmyynnin ratkaisun, jossa yhdistyy alan parhain asiantuntemus sekä meille sopiva SaaS-palvelumalli.  Käyttöönotto sujui Enerity Solutions Oy:n kanssa ammattimaisesti ja sovitussa aikataulussa. Tärkeimpiä syitä valinnassa oli, että Enerity Solutions on pitkäaikainen kumppani, jonka markkinoilla laajassa käytössä oleva Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisu tarjoaa meille nyt sekä tulevaisuudessa liiketoimintaamme tukevan ohjelmistokokonaisuuden”, toteaa Head of Sales and Marketing Tapio Potila.

Kuopion Energia

Kuopion Energia käyttää Enerity™ Asiakasviestit -ratkaisua viestinnän kohdentamiseen ja tehostamiseen

“Olemme käyttäneet Enerity™ Asiakasviestit -ratkaisua Kuopion Energia Oy:llä jo yli 2 vuotta”, kertoo Kuopion Energia Oy:n kaukolämpöjohtaja Reima Lassila. ”Ratkaisun avulla viestintämme asiakkaiden suuntaan on tehostunut ja parantunut. Sillä on ollut myös merkittävä positiivinen vaikutus asiakastyytyväisyyteemme. Matkapuhelin- ja sähköpostiperusteinen viestintä ei ole aikaan tai paikkaan sidottua, minkä lisäksi pystymme kohdentamaan sen tietyille asiakkaille, esimerkiksi tiedottamaan tietyn alueen kiinteistöihin suunnitelluista lämmönkeskeytyksistä ja muista kiinteistöihin liittyvistä tapahtumista, kuten mittarinvaihdoista. Oleellista on myös se, että asiakkaamme ovat kattavasti liittyneet viestipalvelujen käyttäjiksi. Ratkaisu oli meille oikea valinta, sillä asiakkaidemme tyytyväisyys on toimintamme kulmakivi. Lisäksi täytämme sen avulla Energiateollisuus ry:n suositukset.”

Vaasan Sähköverkko

Vaasan Sähköverkko valitsi Enerity™ Asiointipalvelut kohdennettuun asiakasviestintäänsä

Vaasan Sähköverkko Oy valitsi Enerity™ Asiointipalvelut kohdennettuun asiakasviestintäänsä. Vaasan Sähköverkko Oy:n toimitusjohtaja Juha Rintamäki perustelee Enerity Solutions Oy:n tuotteen käyttöönottamista seuraavin kriteerein: ”Halusimme löytää ratkaisun, joka perustuu nimenomaan palveluun, koska emme halunneet hankkia ratkaisua varten erillisiä laitteita tai ohjelmia. Keskeistä oli myös se, että käyttöönotto on mahdollisimman vaivatonta ja toimittaja ymmärtää energiayhtiön prosesseja ja toimintaa.”

Vaasan Sähköverkko Oy:n järjestelmäpäällikkö Stefan Ingman on tyytyväinen Enerity™ Asiointipalveluiden käyttöönottoon. Suunnitelman mukainen käyttöönotto sujui sovitussa ajassa ilman suurempia yllätyksiä. Käyttöönoton yhteydessä eteen tulleet tarkennukset ja pienet muutokset pystyttiin hoitamaan joustavasti ilman, että ne olisivat vaikuttaneet kokonaisaikatauluun tai arvioituihin työmääriin. ”Oli mukavaa viedä läpi IT-projekti, jossa toimittaja ymmärsi Asiakkaan tarpeet ja toiveet”, Stefan Ingman täydentää.

Kokkolan Energia

Kokkolan Energia tarjoaa monipuolisia sähkösopimuksia Enerity™ Sähkökauppa -ratkaisulla

Kokkolan Energia tarjoaa asiakkailleen edullisia ja monipuolisia sähkösopimuksia. ”Asiakkaamme saavat meiltä tuttuja sähkötuotteita ja räätälöityjä sähkösopimuksia. Etsimme sähkötuotteiden hinnoitteluun sekä tarjousten ja sopimusten hallintaan valmisohjelmistoa, ja Enerity sopi parhaiten tarpeisiimme. Arvostimme valintaa tehdessämme Enerityn modulaarisuutta sekä valmiita rajapintoja mittaustietokantaan ja tulevaan Synerall-asiakastietojärjestelmäämme”, kertoo liiketoimintapäällikkö Jouko Haapoja Kokkolan Energia Oy:ltä.

Nokian Vesi

Nokian Vesi Oy hyödyntää asiakastiedotuksessaan Enerity™ Asiointipalveluja

Nokian kaupungin vesihuoltolaitos tiedottaa asiakkaitaan aktiivisesti vedenjakeluun liittyvissä asioissa. Esimerkiksi vesijohtovuodot ja verkoston saneeraukset ovat tilanteita, joissa kuluttajat tavoitetaan tekstiviesteillä nopeasti ja edullisesti. ”Haluamme kehittää tiedotustamme niin, että palvelisimme kuluttajia mahdollisimman hyvin. Enerity Solutions Oy:n tuote on sopinut hyvin tarpeisiimme”, kertoo Tapio Ketola Nokian kaupungin vesihuoltolaitokselta.

Energiateollisuus

Energiateollisuus ry:n Sähkökatkokartta-palvelua toimittaa Enerity Solutions

Energiateollisuuden Sähkökatkokartta sai uuden ilmeen, kun palvelun rakennetta, ulkoasua ja sisältöjä uudistettiin kevään aikana. Uudistukset toteutettiin yhdessä palvelun toimittajan Enerity Solutions Oy:n kanssa. ”Sähkökatkokartta siirtyi nyt kerralla uudelle vuosikymmenelle. Viiden vuoden aikana pilottiversioksi suunniteltu palvelu täytti paikkansa ja siitä muodostui Energiateollisuuden eniten käytetty verkkopalvelu”, kertoo Energiateollisuuden energiaverkoista vastaava johtaja Kenneth Hänninen.